Psikoloji ve Testler.
Psikoloji bilimi, insanın eylem ve söylemlerinin nedenlerini, nasıl oluştuğunu inceler. Çok değişik ve geniş bir yelpazedeki tüm eylemlerden bazı çıkarımlar yapmaya çalışır. Böylece insanı daha sistemli ve öngörülebilir bir şekilde değerlendirmek mümkün olabilmektedir. Bu psikolojik inceleme ve değerlendirmeler de çeşitli araçlarla yapılmaktadır. Halk arasında test diye bilinen psikolojik ölçüm araçları genellikle "ölçek" terimiyle ifade edilir. Sitemizde yer alan psikoloji testlerinin tamamı da aslında ölçektir. Ancak kavram karmaşasını önlemek için biz de sitemizde "psikoloji testleri" olarak adlandıracağız
Psikoloji Testlerinin Kullanımı
Bizim amacımız, çeşitli psikolojik olguları ölçmede kullanılan tamamen psikoloji teori ve kavramlarına göre hazırlanmış, bilimsel geçerlilik ve güvenirliğe sahip testleri sitemizde sizlere ÜCRETSİZ olarak sunmaktır. Psikoloji bilikinin en önemli araçlarından olan testlerin bu sitedeki kullanım amacı sadece ve sadece KİŞİSEL GELİŞİM VE FARKINDALIK olabilir. Tanı, teşhis ve tedavi amaçlı kullqnılması mümkün değildir. Konusunda uzman ve gerekli ehliyete sahip psikologlar veya diğer davranış bilimcilerin gözetiminde ve denetiminde olmayan hiçbir psikolojik ölçüm aracı klinik açıdan geçerli değildir.
Neden Psikolojitestleri.com ?
Psikolojitestleri.com uzman bir ekip tarafından hazırlanmış ve psikoloji teori ve kavramlarına uygun olarak testlerden oluşan TEK sitedir. Asla eğlence ve keyif için uydurulmuş ve gerçek bir çıkarım yapmanın mümkün olmadığı, psikoloji bilimiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan testlerin yer aldığı bir site değildir. Sizlerin de desteği ile hızla gelişen ve bu alanda önemli bir ihtiyaca cevap vermek amacında olan Psikolojitestleri.com, kısa zamanda daha çok testi sizlere sunmayı hedeflemektedir

En popüler görsel testler

Genel bilgiler

Toplumun %45 i, yani neredeyse her 2 kişiden birisi,hayatının bir döneminde psikolojik bir rahatsızlık yaşıyor.
Gençlerin en az 3 te biri, 25 yaşından önce psikolojik bir problemle karşılaşıyor.
Her sene toplumun % 20 si, psikolojik bir problem yaşadığını belirterek bir uzmana başvuruyor.
Psikolojik problem yaşayanların %80 i gerekli tedavi ile bu rahatsızlıklarından kurtuluyor.
En sık görülen psikolojik rahatsızlıklar anksiyete (kaygı bozukluğu) ve depresyon. Geçen 1 senelik zaman zarfında psikolojik rahatsızlık yaşayanların % 14 ü anksiyete, %6 sı ise depresyon nedeniyle uzmana başvuruyor.
Psikolojik Rahatsızlıklar Aynı Zamanda Bedensel Rahatsızlıkların da Sebeplerinden!!!!

Araştırma sonuçlarına göre, psikolojik problemlerle boğuşan kişilerde kalp ve damar hastalığına yakalanma oranı oldukça yüksek. Anksiyete bozukluğu ise daha çok kas ve bel-sırt problemlerine neden oluyor. Aslında bu durumun temel sebebi mental problemlerin bozduğu nörokimyasal denge, yani hormon ve benzeri salgıların yapı ve düzenlerinde oluşan bozulma toksik olarak hem doku hem de organlara zarar veriyor. Özellikle bipolar, depresyon ve şizofreni hastalarıyla yapılan bir çalışma, psikolojik rahatsızlığı olan kişileri kansere yakalanma riskinin tam 2.6 kat arttığını gösteriyor.

Stres Beyni Hem Küçültüyor Hem de Öldürüyor!!!

Zaanediyoruz ki sadece ciddi beyin travmaları yani fiziksel etkenler beynimize zarar veriyor. Aksine, bir insanın kendi beyin hücrelerini öldürmesi ve hatta beyninin ufalmasına sebep olması bile mümkün. Nedeni ise stres. Stres altında vücudumuz birçok hormon ve benzeri kimyasal salgılar. Bunların en bilineni kortizol denen hormondur. Kısa süreli salgılanması problem değil. Ancak psikolojik rahatsızlığı olanlar ve stres altında sürekli yaşayanlarda kortizol beyin hücrelerinin ölmesine ve fonksiyon kayıplarına sebep oluyor. Ayrıca beynimizin ufaldığı da araştırmalarla kanıtlanmış durumda.

Depresyon Şehir Hayatından Kaynaklı!!!

Hep depresyonu kişinin iç huzursuzluğu ve veya içsel barışının bozulması olarak görürüz. Ancak yapılan çalışmalar depresyonun daha çok yaşadığımız yerle alakalı olduğunu gösteriyor. Şehirde yaşayanların depresyona yakalanma şansı kırsalda yaşayanlara oranla tam %39 daha fazla. Ayrıca gerekli yağ asitlerinden mahrum kalmak da önemli olan başka bir etken. Özellikle giderek azalan balık tüketimi depresyonda önemli bir sebep olarak görülüyor. Şehir hayatı diğer mental problemlerde de karşımıza çıkıyor. Anskiyete bozukluğu %21, şizofreni ise şehirde yaşayanlarda tam 2 kat daha fazla görülüyor.

Psikolojik Rahatsızlıklar Halen Bir Tabu!!!!

Özellikle ülkemizde son yıllarda yaşanan ciddi bilinçlenmeye rağmen, mental rahatsızlıklar, rahatça konuşulabilen ve kişinin kolayca bir uzmana gidip durumunu aktarabileceği seviyede değil. Birçok insan sadece diğer insanların kendileri hakkındaki yorum ve düşüncelerinin negatif olarak etkileneceğini düşünerek bir uzmana başvurmaktan kaçınıyor. Hem de bu rakam hiç de küçümsenecek kadar az değil. En yaygın ve halkın artık grip kadar sıradan görüp hakkında en rahatça konuştuğu depresyonu ve kaygı bozukluğunu yaşayanların tam %49 u uzmana gitmiyor.

Rüyalarınız Ne Kadar Uzun?

Yapılan çalışmalar ortalama bir insanın her gece yastığa başını koyduğunda en azından 1-2 saatini rüya görerek geçirdiğini ortaya koyuyor. Yine ortlama olarak her gece 4 ile 7 adasında farklı rüya görüyoruz. Aynı araştırma insanların beyin dalgalarının rüya esnasında gün içine oranla çok daha aktif olduğunu gösteriyor. Belki bir paradoks gibi kulağa geliyor ama beynimiz dinlenirken aslında rüya görme sırasında çok daha aktif çalışıyor.